Gezamenlijke rekening openen
Een nieuwe rekening openen kan soms het symbool zijn van een nieuw begin. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen met uw partner. Of wanneer u besluit om met een goede vriend een onderneming op te richten. Een gezamenlijke rekening openen is dan vaak een van de eerste stappen die moet worden gezet. Zo heeft iedereen namelijk controle over de financiën.
Bij het openen van een gezamenlijke rekening zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Dat kunnen praktische dingen zijn, zoals bankpasjes, maar bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om op termijn een rekening voor een toekomstig kind te openen. Voor het maken van de juiste keuze, is goed advies belangrijk. Bankrekeningopenen.nl staat u daar waar mogelijk bij met tips en vingerwijzingen.
Gezamenlijke rekening openen bij samenwonen
De meeste gezamenlijke bankrekeningen zijn van stelletjes, getrouwd en ongetrouwd. Vanaf dat moment worden veel kosten namelijk gedeeld: de kale huur, de elektriciteitsrekening, internet, de dagelijkse boodschappen en ga zo maar door. Op de gezamenlijke rekening kan door beide partners een bedrag worden gestort om die maandelijkse kosten te betalen. Eenvoudig en snel.
Voordeel hiervan is dat beide partners een goed overzicht hebben van de kosten. U ziet immers direct wat u per maand op de gezamenlijke rekening stort. Het bijhouden van de financiën en het maken van een goede schatting van de kosten op jaarbasis is hierdoor heel eenvoudig. En blijft er wat geld over, dan kunt u dat gebruiken voor een weekendje weg, of een gezellig etentje.
Een gezamenlijke rekening voor vrienden
Wanneer u onderdeel uitmaakt van een hechte vriendengroep die veel onderneemt, kan één eigen rekening ook erg handig zijn. Gaan jullie bijvoorbeeld 2 à 3 keer op vakantie, dan is het ideaal dat ieder afzonderlijk lid daar zonder al te veel gedoe geld op kan storten. Dan is het uiteraard wel belangrijk dat de bank in kwestie bereid is om meer dan 2 personen toegang te verlenen tot de rekening. Ook meerdere betaalpasjes zijn geen overbodige luxe.
Houd er echter rekening mee dat niet iedere bank de mogelijkheid biedt om met vrienden een gezamenlijke rekening te openen. Ook wordt er onderscheid gemaakt tussen een en/of-rekening en een en/en-rekening. En/of wil zeggen dat iedere rekeninghouder zelfstandig geld kan storten en opnemen. Bij en/en ligt dat anders. De andere rekeninghouders moeten dan eerst toestemming verlenen. Onderling vertrouwen speelt hierin een belangrijke rol.
Gezamenlijk een zakelijke rekening openen
Naast stelletjes, zijn zakelijk partners vaak geziene gasten bij de bank. Bij het opstarten van een nieuw bedrijf, is het openen van een gezamenlijke rekening een van de eerste dingen die moeten worden geregeld. Dat verschilt niet heel veel van het openen van een gewone betaalrekening, al is er wel een duidelijk onderscheid te maken. Met name in de kosten.
Bij een zakelijke rekening liggen de kosten namelijk hoger dan bij een normale bankrekening. Niet alleen de vaste kosten – die bij een en dezelfde bank voor iedere zakelijk klant gelijk zijn – maar ook de variabele kosten. Bij een zakelijk account is het gebruikelijk dat voor iedere transactie wordt betaald. Die variabele kosten worden vervolgens per kwartaal of per jaar verrekend.
Onafhankelijk advies bij openen gezamenlijke rekening
Bent u van plan een gezamenlijke rekening te openen, maar ziet u door de bomen even het bos niet meer? Bankrekeningopenen.nl biedt het benodigde advies, altijd up-to-date en zo gedetailleerd mogelijk. We houden de ontwikkelingen rondom banken, rekeningen, leningen en rentestanden scherp in de gaten, zodat we u altijd kunnen voorzien van het beste advies.
Wij opereren daarbij 100% onafhankelijk. Ons streven is u zo goed en volledig mogelijk te informeren. De keuze is en blijft echter aan u.