Bankrekeningen vergelijken

Wilt u graag een bankrekening openen? Dan is het belangrijk dat u weet wat de mogelijkheden zijn. Er bestaan erg veel banken waar dat u terecht kunt om een bankrekening te openen. Alle banken zullen u graag als nieuwe klant verwelkomen en daarvoor bieden ze bijvoorbeeld een hogere rente of bieden u een geldbedrag aan als u bij hen een rekening opent. Wij informeren u graag over alle aandachtspunten voordat u een bankrekening gaat openen. Er kunnen namelijk verschillende redenen zijn om een nieuwe bankrekening te openen. Het openen van een bankrekening brengt ook veel voordelen met zich mee. Deze hebben wij ook voor u in kaart gebracht, zodat u weet wat u mogelijkheden zijn. Het ruime aanbod aan aanbieders maakt het er niet gemakkelijker op om een keuze te maken welke bank het beste bij u past. Maar u kunt alle aanbieders wel met elkaar vergelijken op verschillende aspecten. Wij raden u ook aan om dit te doen, hierdoor ziet u wat de voordelen zijn per bank en u komt er achter welke bank het beste aansluit op uw wensen en behoeften. In dit artikel gaan wij voor u onafhankelijk bankrekeningen vergelijken.

Bankrekeningen vergelijken

Het is belangrijk dat u voordat u een bankrekening gaat openen gaat bekijken wat de mogelijkheden zijn. Welke wensen heeft u? Wat is de reden dat u een bankrekening wilt open? Hoe hoog is de rente die u krijgt? Wat kost het openen van een rekening? Welke uitgangspunten heeft de bank? Is het een privé of een zakelijke rekening? Worden er kosten in rekening gebracht als u een transactie wilt doen? Zo is het bijvoorbeeld van belang te weten dat een zakelijke rekening geldt kost. U moet voor iedere transactie betalen die u doet. De bank verdient hier dus geld aan. Wij gaan in dit artikel bankrekeningen vergelijken voor u.

Zakelijke of privé bankrekening openen?

Het is nogal een verschil of dat u een zakelijke rekening gaat openen of een privé rekening. Als u namelijk een zakelijke rekening opent, gaat u hiervoor betalen. Het komt op naam te staan van uw zaken en het wordt door u gebruikt om inkomsten op binnen te laten komen (en uitgaven te doen voor uw bedrijf). Een zakelijke rekening openen kan een groot voordeel zijn, omdat u hierdoor zakelijk en privé beter gescheiden kunt houden. Neemt u daarom de tijd om alle informatie op deze pagina door te nemen. Hierdoor krijgt u inzicht in wat de redenen kunnen zijn om een aparte bankrekening te openen, wat de voordelen zijn van een eigen bankrekening, hoe u online een rekening kunt openen en welke aandachtspunten er zijn als u een rekening gaat openen. Neemt u alle informatie goed in u op, dan kunt u aan de hand daarvan keuzes maken en banken met elkaar vergelijken. Iedereen heeft eigen wensen en behoeften en daar kunt u alleen zelf naar handelen. Wij geven u alleen de betreffende informatie en zijn 100% onafhankelijk. Voor meer informatie over het openen van een bankrekening kunt u direct deze pagina bekijken.

Redenen om een aparte bankrekening te openen

Er bestaan verschillende redenen om een aparte bankrekening te openen. Deze worden op deze pagina nader toegelicht. Veel mensen vinden het belangrijk om zich goed voor te bereiden op het openen van een nieuwe rekening. Daar spelen wij dan ook graag op in. Het is belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten van de bank en weet waar dat u recht op heeft. Daarom leggen wij u graag drie situaties uit, waarom u bijvoorbeeld een aparte rekening zou kunnen openen. Lees het allemaal op uw gemak door en bekijk de situatie die op u van toepassing is. Wij willen u ook aangeven dat er genoeg andere redenen zijn om een bankrekening te openen.

U gaat samenwonen

Op het moment dat u samen gaat wonen, kan het zijn dat u de kosten graag wil delen. Samen de huur of hypotheek betalen, samen de boodschappen doen en alle verzekeringen betalen. Afhankelijk van uw wensen en de situatie kunt u hierin samen keuzes maken. Het advies is dan om eerst uit te rekenen wat de gezamenlijke vaste lasten zijn en dan te bekijken wie welk deel zal betalen. De meeste mensen delen alle kosten als ze beide evenveel werken. Als een van de twee nog studeert, kan het lastig zijn om beide de helft te betalen. Hierin zult u samen een middenweg moeten vinden. Maar een aparte bankrekening openen zorgt wel voor voordelen. Iedere maand maakt u beide een apart bedrag over en daar worden dan alle vaste lasten en bijvoorbeeld boodschappen door betaald. Hierdoor heeft u beide goed zicht op wat u per maand kwijt bent. Heeft u een keer geld over? Dan kunt u daar samen wat leuks mee doen of sparen. De gezamenlijke bankrekening is dus een goede reden om samen zicht te houden op de financiën om in beeld te brengen wie welk deel heeft betaald.

Overstappen naar een andere bank

De reden om een andere bankrekening te openen, kan zijn omdat u naar een andere bank over wilt stappen. Iedere bank heeft eigen voordelen en mogelijkheden. Als u een andere bank wilt, moet u dan ook een nieuwe bankrekening openen en krijgt u te maken met een andere werkwijze. Verdiept u zich hier goed in, het zijn vaak kleine wijzigingen, maar internetbankieren kan bijvoorbeeld anders werken dan voorheen. Het advies is om dit uzelf weer even aan te leren en hier de tijd voor te nemen.

Een eigen zaak beginnen

Als u een eigen zaak gaat beginnen, is het van groot belang dat u een eigen aparte bankrekening gaat openen, een zakelijke rekening. Hiervoor betaalt u wel iedere maand of per kwartaal een vast bedrag, maar dan weet u wel waar dat u aan toe bent. Ook voor iedere transactie moet u een bedrag betalen (de hoogte daarvan is per bank anders). Laat u zich daar dan ook goed over informeren en vergelijk de mogelijkheden van de banken met elkaar, voordat u een zakelijke rekening opent.

Voordelen bankrekening         

Een eigen bankrekening geeft u een aantal voordelen. Sommige mensen wonen samen en hebben toch beide een eigen bankrekening. Dit is helemaal niet zo raar. U maakt vaak afspraken over de kosten van de vaste lasten en deze worden gedeeld. Veel koppels maken iedere maand een vast bedrag over naar een gezamenlijke rekening en betalen daar alle lasten van.

Zicht op eigen financiën

Als u een eigen bankrekening heeft, dan geeft dat u inzicht op uw eigen financiën. Het is belangrijk dat u weet wat de inkomsten en de uitgaven zijn. Bij sommige banken kunt u zelf een huishoudboekje bijhouden en zien of dat u geld kunt besparen. Iedere maand kunt u zien hoeveel geld er bijvoorbeeld uit gaat naar uw auto of naar de boodschappen. Dit is een extraatje wat sommige banken u aanbieden, maar het geeft u wel inzicht in waar dat uw geld iedere maand naar toe gaat.

U kunt zelf geld sparen

Met een eigen bankrekening kunt u ook de keuze maken om er een spaarrekening aan te koppelen. Het geld wat u aan het einde van de maand over heeft, kunt u dan veilig op een spaarrekening zetten. U kunt hierdoor nog geld verdienen, want u krijgt rente over het bedrag wat op uw spaarrekening staat. De hoogte van de rente is per bank wisselend en kan ook sterk variëren van moment tot moment. Sommige mensen willen bewust geen spaarrekening omdat de rente momenteel heel erg laag is. Maar op uw lopende rekening krijgen u nog minder rente. Een spaarrekening zou daarom het overwegen waard kunnen zijn, maar dat is helemaal aan u. Misschien heeft u wel andere ideeën over wat u met het geld gaat doen wat u aan het einde van de maand over heeft, beleggen misschien?

Inloggen wanneer u wenst

Met een eigen bankrekening kunt u inloggen wanneer u dat wenst. U bent niet van anderen afhankelijk om een pasje bij de hand te hebben. Daarnaast kunt u vaak ook mobiel bankieren. Als u een mobiel hebt met de app van uw betreffende bank, kunt u waar dat u ook bent inzicht krijgen in uw bankrekening. Het is belangrijk dat u daar ook de voordelen van in gaat zien. U kunt ook snel een overboeking doen of controleren of een bepaalde betaling aan is gekomen.

Geen verantwoording afleggen

Uw eigen bankrekening, waar anderen niet in kunnen, geen verantwoording dus. Het is uw geld en u kunt ermee doen wat u wenst. Gaat u op een verantwoorde manier om met uw geld? Daar kunt u zelf het beste over oordelen. Het is belangrijk dat u inzicht heeft in uw uitgaven en inkomsten. Anderen hebben daar niets mee te maken, daarom is een eigen bankrekening prettig. Als u geld over heeft aan het einde van de maand kunt u er mee doen want u wenst.

Online bankrekening openen

Wilt u graag online een bankrekening openen? Dan is het belangrijk dat u weet wat daarin de mogelijkheden zijn. Om te beginnen ervaart u veel gemak, want u hoeft er de deur niet voor uit om een bankrekening te openen. Steeds meer banken bieden u de mogelijkheid aan om online een rekening te openen. Maar voordat u de rekening daadwerkelijk gaat openen, is het van belang dat u zich gaat verdiepen in het product. Er zijn bij een deposito andere dingen belangrijk dan bij het openen van een opneembare spaarrekening. Wilt u graag een nieuwe bankrekening openen? Dan informeren wij u graag over de mogelijkheden en waar dat u rekening mee moet houden als u een keuze gaat maken.

Wat voor rekening gaat u openen?

Als u een rekening gaat openen, is het belangrijk te weten wat voor rekening u wilt openen. Een spaarrekening voor uw kleinkind openen, is heel wat anders dan een rekening openen voor uzelf. Wilt u bijvoorbeeld een rekening voor uw kleinkind openen, zet u deze dan op uw eigen naam of op de naam van uw kleinkind? Een aspect om al goed over na te denken. Wilt u liever een kinderspaarrekening openen, dan kan dat ook. Veel mensen doen dit om alvast geld opzij te zetten voor de studie van hun zoon of dochter. Welke opties zijn er nog meer?

 • U kunt een deposito openen. Het kan zijn dat u een bedrag ter beschikking heeft maar het de komende periode niet nodig heeft. Een deposito rekening kan dan een goede optie zijn. U zet hier namelijk een bedrag op wat u voor een bepaalde periode vast wilt zetten tegen een vaste rente.
 • Een en/of rekening openen, dit kan ook wanneer u bijvoorbeeld samen met uw partner een rekening wilt openen. Dit wordt vaak gedaan als mensen samen gaan wonen en de vaste lasten willen delen.
 • Zakelijke rekening openen, dit wordt door veel mensen gedaan die een eigen bedrijf beginnen. Om overzicht te houden is een zakelijke rekening een goede optie, zodat u privé en zakelijk van elkaar kunt scheiden.

Online spaarrekening openen

De reden om online een (spaar)rekening te openen is vaak heel bewust. Of u wilt geld sparen, of u heeft gezien dat de rente aantrekkelijk is en wil daarom geld opzij zetten waar u rente over krijgt. De rente bij de banken kan wel eens heel aantrekkelijk zijn en dan wordt er vaak ook veel reclame gemaakt en gaan banken de strijd met elkaar aan. Dit is vaak het moment dat mensen elders een bankrekening openen, omdat ze dan vaak meer rente krijgen. Het is sowieso aan te raden om de rente van de banken goed in de gaten te houden. Als het interessant is om over te stappen en elders een bankrekening te openen, is het verstandig dat u hier ook gebruik van maakt. U hoeft voor de rente die u krijgt namelijk niets te doen, alleen het geld op de rekening te storten en de rente wordt vanzelf aan u overgemaakt.

Aandachtspunten bankrekening

Voordat u een bankrekening gaat openen, is het van belang dat u over een paar punten goed na gaat denken. Om te beginnen zijn er veel banken waar dat u voor kunt kiezen, maar welke bank spreekt u aan? Bij ons kunt u de verschillende banken met elkaar vergelijken. Wij zijn 100% onafhankelijk, maar bieden u wel de mogelijkheid om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden per bank om daar een bankrekening te openen.

Welke bank kiest u?

Er zijn diverse banken waar dat u voor kunt kiezen. ING, ABN en de KNAB Bank staat goed bekend. Maar er zijn nog meer banken waar dat u naar kunt kijken. Wellicht heeft u nu een bankrekening lopen bij een andere bank, maar is dat ook hetgeen wat echt bij u past? U kunt altijd de andere banken bekijken en bekijken wat uw voordelen zijn. Een bank kiezen is heel persoonlijk en dat kan niemand anders voor u doen, dan alleen uzelf!

Banken vergelijken

Het vergelijken van de banken is een goede keuze om te kijken waar dat u een bankrekening wilt openen. Daarvoor kunt u kijken naar de kosten van de bankrekening, maar ook naar de rente die u eventueel krijgt. Op welke punten u de banken met elkaar gaat vergelijken, hangt een beetje af van de reden dat u een bankrekening wilt openen. Als u voor uw kinderen of kleinkinderen een rekening wilt open, dan let u op de rente die u krijgt. Hoe hoger, hoe beter, omdat uw (klein)kinderen, dan later meer geld te besteden hebben. Het openen van een zakelijke rekening is een ander verhaal. Daarbij is het van belang dat u bekijkt wat de kosten zijn van de rekening en van de transacties. Voor zakelijke transacties moet u vaak een vast bedrag per keer betalen, dit kan flink oplopen als er veel transacties zijn. Een belangrijk aandachtspunt bij uw vergelijking.

Hoe hoog is de rente?

De rente is een heel belangrijk aandachtspunt als u een bankrekening gaat openen. Over het algemeen staat de rente nu erg laag. Toch blijft het een aandachtspunt, want stelt u zich eens voor dat de rente over een tijdje weer stijgt. Als u dan extra geld krijgt zonder daar wat voor te moeten doen, dan is dat toch mooi meegenomen? Een goede reden dus als de rente stijgt, om dan te kiezen voor de bank waar u de hoogste rente krijgt!

Internet en mobiel bankieren

Bij de meeste banken heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor internetbankieren en mobiel bankieren. Als u dit vaak doet, kunt u bekijken wat de functies u bieden. Het is fijn als u het veel extra opties biedt. Dit kan per bank wisselen. Bij de ene bank kunt u snel inloggen en is een transactie zo geregeld. Bij anderen moet u wat meer stappen zetten. De veiligheid speelt hier in ieder geval een grote rol in. Bekijkt u daarom per bank wat de opties zijn en of dat in uw voordeel is.

Neemt u in ieder geval de tijd om alle banken goed te bekijken en lees de voorwaarden heel goed door. Met name de kleine lettertjes zijn van groot belang, zodat u weet wat uw rechten en plichten zijn.

Banken en kosten

Bij de bank heeft u vaak vaste kosten voor een betaalrekening of een betaalpakket. De kosten zijn wel per bank anders, het ligt er ook aan hoe uitgebreid het pakket is wat u heeft afgesloten. Het bedrag dat u aan de bank moet betalen, betaalt uit bijvoorbeeld een tweede betaalpas, een creditcard, de kosten voor het betalen en geld opnemen buiten de EU en rente als u rood staat.

Internet- en mobiel bankieren

De meeste banken bieden u de kans aan om te kiezen voor internet- en mobiel bankieren. Bij sommige banken kunt u heel ver terug kijken in uw bij- en afschrijvingen. Sommige banken bieden u ook als extraatje een digitaal huishoudboekje en zo kunt u zien waar dat uw geld per maand naar toe gaat. Het is een goed middel om te zien hoe snel dat u geld kunt besparen. Dan is er het mobiel bankieren. Bij sommige banken kunt u hier gebruik van maken. Er zijn speciale applicaties op de markt waarmee u bijvoorbeeld een pas kunt blokkeren als deze is gestolen. Of dat bij uw bank ook kan, kunt u nakijken. Maar hierdoor bent u wel van meer gemakken voorzien. Uiteraard hoopt u niet dat het u overkomt, maar het zal u maar gebeuren… Hoe eerder u de pas dan kunt blokkeren des te beter!

Ervaringen klanten

Veel mensen gaan online op zoek naar de meningen van andere gebruikers. Hierdoor krijgen ze een beeld van hoe de bank daadwerkelijk handelt. Voordat u elders een rekening gaat open, is het raadzaam om op zoek te gaan naar de mening van andere klanten. Ook het beleid van de banken kunt u meenemen in uw beslissing. Richt de bank zich op duurzaamheid?

Banken en voordelen

Er zijn verschillende banken waar dat u een bankrekening kunt openen. Bankrekeningen vergelijken is erg belangrijk. We hebben voor u drie banken (ING, ABN en de KNAB Bank) op een rijtje gezet en lichten toe wat de mogelijkheden en de voordelen zijn.

ING

Wilt u graag een ING betaalrekening afsluiten? Dit kan al voor een paar euro per maand. Het openen van de bankrekening gaat erg snel bij de ING:

 • U kiest online de rekening die bij u past. Is dit een rekening voor uzelf? Wilt u samen een rekening openen of wilt u een rekenen voor de kinderen afsluiten?
 • Als u de keuze heeft gemaakt, kiest u de producten die u bij de rekening wilt. Vervolgens ziet u direct wat u daarvoor moet betalen.
 • U kunt online als u dat wenst een afspraak maken met een ING kantoor bij u in de buurt. De aanvraag kunt u dan in korte tijd afronden.

Voordelen ING

ING zorgt voor een aantal voordelen:

 • Met de betaalpas van de ING heeft u toegang tot een goede mobiel bankieren applicatie.
 • U kunt via mijn ING de digitale bankafschriften bekijken.
 • U krijgt direct een betaalpas toegekend.
 • Als u meerdere producten wenst, dan kunnen deze eenvoudig aan uw rekening toe worden gevoegd.

KNAB Bank

Een bankrekening openen bij de KNAB Bank, kan binnen vijf minuten online zijn geregeld. Voor een paar euro in de maand is alles zo geregeld. U ontvangt rente over uw betaalsaldo. U krijgt zoveel betaal- als spaarrekeningen als u wenst op uw eigen naam, u kunt het zo instellen dat u een seintje krijgt als uw salaris is gestort, u kunt gratis een creditcard aanvragen, u kunt zelf uw pincode kiezen en u kunt geld overmaken naar een telefoonnummer.

Voordelen KNAB Bank

Als u bij de KNAB Bank een rekening wilt openen, ervaart u snel gemak en veel voordelen.

 • KNAB Bank werkt met een fijne applicatie.
 • U krijgt een pinpas voor binnen- en buitenland.
 • De spaarrekeningen zijn gratis.

ABN AMRO

Bij de ABN kunt u er online binnen drie vragen achter komen welk betaalpakket het beste bij u past. Wilt u sparen of betalen? U vindt bij de ABN AMRO een betaalpakket wat bij uw situatie past. Wat zijn de mogelijkheden?

–       U kunt een rekening afsluiten op uw eigen naam.

–       Een gezamenlijke rekeningen openen is ook mogelijk.

–       U kunt een bankrekening open voor uw kind.

Voordelen ABN AMRO

U heeft bij de ABN AMRO de keuze uit drie betaalpakketten.

–       Als u een betaalrekening opent, wordt dat gedaan middels een betaalpakket. Het is veel voordeliger dan allemaal losse producten.

–       Voor studenten is er een speciaal studentenpakket. Vanaf iets meer dan een euro per maand en dit kunt u aanvragen via uw smartphone.

–       Via uw smartphone kunt u eenvoudig de BetaalGemak Standaard Pakket app openen. Dit is een pakket met een betaalrekening, een betaalpas en internet- en mobiel bankieren.

Welke bank kiest u?

Naast de drie bovenstaande banken, zijn er nog meer banken of aanbieders waar u zich in kunt verdiepen. Let er goed op wat uw wensen zijn. Wilt u graag een bankrekening voor uzelf openen, of samen of voor uw kinderen? Bekijk per aanbieder wat de mogelijkheden zijn en vergelijk deze met elkaar. Zo komt u tot een goede keuze en kunt u online uw bankrekening openen, zonder zorgen.