Bankrekening openen in Duitsland

Bankrekening openen in Duitsland

Wilt u een bankrekening openen in Duitsland? Daar kunt u dan een eigen reden voor hebben. Misschien gaat u binnenkort naar Duitsland verhuizen, omdat u met pensioen bent of omdat vrienden hier wonen, of omdat u hier een baan heeft gevonden. Een goede reden om dan een bankrekening te openen in Duitsland. Met een EU pas kunt u wel veel regelen, maar het is toch fijn dat u een bank heeft waar u dan zo binnen kunt lopen mocht er wat gaande zijn. Als u er woont kan het zijn dat u echt een Duits bankrekeningnummer nodig heeft voor de vaste lasten, ook dan is een bankrekening openen in Duitsland dus noodzakelijk. Maar een andere reden dat u er eentje wilt openen kan zijn dat de rente hier hoger is dan in uw eigen land. De rente op de spaarrekeningen is de laatste jaren niet heel hoog, maar de rente is bij buitenlandse banken vaak wel hoger dan in Nederland.

Tips bankrekening openen in Duitsland

Voordat u kiest voor een bankrekening openen in Duitsland, is het goed dat u bekijkt wat de opties zijn. Bekijkt u daarom heel goed welke banken er zijn en wat de voordelen zijn van deze banken. Bij sommige banken kunt u online een bankrekening openen, bij anderen moet u zich eerst legitimeren en er echt naar toe gaan. Bij sommige banken moet u ook eerst een Duits adres hebben en aan kunnen tonen dat u hier woont (of tijdelijk verblijft).
– Vergelijk de banken waar dat u een rekening kunt openen. Kijk hierbij naar de voorwaarden en let ook goed op de rentestanden.
– Wat zijn de kosten als u kiest voor bankrekening openen in Duitsland? Soms zijn er namelijk kosten aan verbonden. Let er dan goed op waar dat u voor moet betalen en hoe hoog de totale kosten zijn.
– Bekijk of dat u een bankrekening kunt openen in Duitsland als u geen Duits adres door kunt geven (sommige banken laten u alleen een rekening openen wanneer dat u een Duits adres door kunt geven).
– Lees reviews over de banken door, zodat u weet wat u van de banken kunt verwachten. Klanten geven online vaak eerlijk hun mening en ervaringen. De reviews kunnen u helpen om een keuze te maken bij welke bank dat u een bankrekening wilt openen in Duitsland.

Bankrekening openen in Duitsland welke bank?

Een bank waar dat u kunt kiezen voor een bankrekening openen in Duitsland, is de DKB. Daar hebben ze namelijk een DKB cash rekening. Hierbij krijgt u gratis een visacard geleverd. Het is een gratis rekening en DKB staat er om bekend dat alles vrij soepel kan verlopen. Bij alle banken geldt eigenlijk dat u het beste een Duits adres op kunt geven. U kunt ook nog aan andere banken denken, zoals de Postbank Giro plus, Consorsbank, Fidor Bank of Sparda-Bank. In Duitsland heeft u ook verschillende Nederlandse banken zoals de ING en de Rabobank.