Bankrekening openen in het buitenland

Bankrekening openen in het buitenland

Wilt u graag een bankrekening openen in het buitenland? Het kan zijn dat u tijdelijk in het buitenland gaat wonen of werken, dan is het prettig dat u daar ook een betaalrekening of een spaarrekening gaat openen. Meestal krijgt u meer rente op een bankrekening in het buitenland dan in Nederland. Zo willen vele Nederlanders weten hoe een bankrekening openen in Duitsland moet. Ook dat zou de reden kunnen zijn dat een spaarrekening openen in het buitenland interessant is. Helaas zijn niet alle banken even happig om voor u een bankrekening te openen. Er zijn banken die er heel gemakkelijk in zijn en daar kunt u online alles regelen of u maakt een afspraak of gaat zo even langs. Maar er zijn ook banken waarbij het echt een tijd moet duren, omdat zij eerst allerlei gegevens willen controleren.

Bankrekening openen in het buitenland, wat te doen?

U vraagt zich vast af hoe dat u een bankrekening kunt openen in het buitenland. Er bestaan regels van vrij verkeer van kapitaal binnen de EU, daardoor zou het mogelijk moeten zijn dat u in ieder Europees land een bankrekening moet kunnen openen. Toch wijst de praktijk anders uit en heeft de bank het recht om uw aanvraag te weigeren. Het komt dan ook regelmatig voor dat zij het weigeren, als u kiest voor bankrekening openen in het buitenland. Wanneer u als potentiële klant een rekening wilt openen, moet u de bank u eerst beter leren kennen. Zij zullen daarom uw gegevens opvragen en ook het een en ander van u willen weten. Maar helaas duurt de controle van de potentiële rekeninghouder uit het buitenland erg lang.

Het is wel mogelijk dat u bij de banken langs gaat en dat u dan bekijkt wat de opties zijn van een bankrekening openen in het buitenland. Als u zekerheid wilt, is het wel aan te raden dat u eerst de bank belt of een e-mail stuurt, om zo te voorkomen dat u voor niets langs gaat. Het is belangrijk dat u ook zorgt dat u uw eigen gegevens bij heeft, zoals uw ID bewijs of paspoort, zonder u te legitimeren kunt u sowieso geen rekening openen.

Bankrekening openen bij een buitenlandse bank in Nederland, kan dat?

Als u een bankrekening wilt openen bij een buitenlandse bank in Nederland, dan gaat dat vaak een stuk gemakkelijker. Dit heeft er mee te maken dat er genoeg buitenlandse banken actief zijn op de Nederlandse spaarmarkt. Welke banken dat zijn en hoe u dan het beste te werk kunt gaan, kunt u zelf opzoeken. Dit kan ook per bank en per land weer anders zijn. Zorg dat u zich in ieder geval goed voorbereid als u een bankrekening wilt openen in het buitenland. Iedere keer weer kunt u bekijken wat de opties zijn en wat de voordelen zijn. Het kan het overwegen waard zijn om een bankrekening te openen in het buitenland, omdat misschien de rente hoger is, of dat u hier gaat wonen of werken en dan een rekening bij een bank in het buitenland wilt.