Betaalrekening Vergelijken

Betaalrekening vergelijken

Bij het openen van een nieuwe bankrekening komt heel wat kijken. Een belangrijke reden voor veel mensen om niet zomaar een betaalrekening te openen, zijn uiteraard de kosten. Overstappen kost vaak geld, al is dat lang niet altijd het geval. Banken zijn immers ook altijd op zoek naar nieuwe klanten en werken om die reden met aantrekkelijk welkomstacties.
Bankrekeningopenen.nl helpt u bij het vergelijken, zodat u zeker weet dat u uiteindelijk de betaalrekening kiest die voldoet aan uw eisen. Er zijn namelijk een aantal punten van aandacht om in ogenschouw te nemen. Door een de ene betaalrekening goed met de ander te vergelijken, kunt u op den duur namelijk veel geld (be)sparen.

Wat is de goedkoopste betaalrekening?

‘De’ goedkoopste betaalrekening bestaat eigenlijk niet. Als gezegd hangen de kosten nauw samen met de eisen die u stelt. Opent u bijvoorbeeld een rekening zonder spaarrekening, dan kunt u ook niet profiteren van de eventuele hoge rentestand. Dat geld loopt u dus ‘mis’. Wanneer u geen interesse heeft in een extra spaarrekening naast de betaalrekening, kiest u dus waarschijnlijk voor een andere bank.
Wel kunt u alvast de kosten vergelijken voor het openen van een betaalrekening. Het kan zomaar zijn dat de Rabobank, of de ING, tijdelijk een welkombonus uitkeert. Die kan net zo hoog zijn als de kosten voor het gebruik van de rekening in het eerste jaar. U betaalt dan dus eigenlijk niets extra’s voor het aanvragen van een nieuwe betaalrekening. Wat de goedkoopste betaalrekening is, hangt dus af van meerdere factoren.

Betaalrekening vergelijken zakelijk

Opent u de betaalrekening niet strikt voor uzelf, maar voor uw onderneming? Dan zijn de afwegingen weer iets anders. In de regel is het openen van een zakelijke rekening duurder dan een privérekening. Daarnaast wordt voor iedere zakelijke transactie een vast bedrag gerekend. Dat gaat vaak maar om een paar cent per keer, maar kan over een periode van bijvoorbeeld een jaar toch fors oplopen.
Ook hier geldt echter weer dat banken er alles aan doen om nieuwe zakelijke klanten binnen te halen. De concurrentie onderling is enorm, zeker met de komst van nieuwe lean online banken, die te maken hebben met minder overhead. De kosten liggen lager, dus kunnen deze banken ook lagere kosten rekenen. Reguliere, gevestigde banken doen er echter alles aan om hun concurrentiepositie vast te houden. Daar kunt u als (zakelijk) klant van profiteren.

Betaalrekening vergelijken en duurzaamheid

In de snelle wereld van geld, sparen, leningen en hypotheken was duurzaamheid lange tijd een ondergeschoven kindje. Dat wil zeggen, de meeste consumenten besteedden er eigenlijk nauwelijks aandacht aan. De opmars van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) heeft echter ook de klant wakker geschud. Duurzaamheid staat ineens hoog op de agenda.
Bij het vergelijken van betaalrekeningen is dat steeds vaker een belangrijk thema. Sommige banken investeren bijvoorbeeld in de wapenindustrie, terwijl anderen uw (spaar)geld juist beleggen om de ontwikkeling van duurzame energie te bevorderen. Dat kan dus een groot verschil maken. Al met al zijn er tal van punten waarop het vergelijken van een betaalrekening voor u het verschil kan maken tussen wel doen, of niet doen.

Onafhankelijk advies bij vergelijken betaalrekening

Bankrekeningopenen.nl is er voor u, zodat u uiteindelijk de beste keuze maakt. Wij zijn 100% afhankelijk en dus niet gelieerd aan een of meerdere financiële instellingen. Door snel in te spelen op actuele ontwikkelingen in het bankwezen proberen we u te allen tijde van een zo volledig en gedetailleerd mogelijk advies te voorzien.
Hiervoor is het soms noodzakelijk dat wij concrete praktijkvoorbeelden van banken gebruiken. Daarmee stimuleren wij u echter geenszins om ook daadwerkelijk voor deze specifieke bank te kiezen. Informeren en wijzer maken is ons hoofddoel, zodat u zo goed mogelijk kunt vergelijken. De weloverwogen keuze, die maakt u vervolgens zelf.