Spaarrekeningen Vergelijken

Spaarrekeningen vergelijken

Nederlanders houden van sparen. Het verschaft financiële zekerheid voor de toekomst, bijvoorbeeld als de wasmachine kapotgaat of de auto moet worden vervangen. Ook kan sparen dienen voor een doel dat verder weg ligt, zoals een lange reis naar het buitenland. Helaas is sparen de laatste jaren ene stuk minder lucratief geworden. De rentestand is namelijk erg laag.
Toch valt er nog voldoende winst te behalen, alleen is het wel belangrijk om daarvoor diverse spaarrekeningen goed met elkaar te vergelijken. Bankrekeningopenen.nl verschaft u het juiste advies voor het vergelijken van spaarrekeningen, zodat u de keuze maakt die het beste past bij uw situatie. Want wat het doel ook moge zijn, zeker is dat u graag ziet dat uw spaargeld mettertijd in waarde toeneemt.

Spaarrekeningen vergelijken: de rente

Een goede spaarrekening staat of valt met een hoge rente. Dat vertelt u namelijk hoeveel uw spaargeld na verloop van tijd in waarde toeneemt. Nog niet al te lang geleden lag de rente bij de meeste Nederlandse banken vrij hoog, soms zelfs boven de 5%. De economische crisis en het herstel daarvan, heeft de spaarrentestand echter geen goed gedaan.
Om de consumentenuitgaven te bevorderen, is de rente op spaarrekeningen fors teruggelopen. Als u nu gaat vergelijken, zult u zien dat er geen banken meer zijn die meer dan 1 of eigenlijk 0,5% rente aanbieden. Dat wil dus zeggen dat de hoogte van uw gespaarde geld eigenlijk nauwelijks groeit. Dat kan echter ook weer veranderen, dus bij het vergelijken van spaarrekeningen is en blijft het waardevol om de rente nadrukkelijk in ogenschouw te nemen.

Een spaarrekening openen zonder betaalrekening

Wanneer u betaalrekeningen heeft bij bank A, maar u ziet tijdens het vergelijken bij bank B een spaarrekening met een hogere rente, dan kunt u daar een extra rekening openen. U hoeft niet ook nog een betaalrekening te openen bij de nieuwe bank en kun dus meteen profiteren van het gunstige rentetarief. Ook kunt u kiezen voor een internetspaarrekening. Die kunt u meteen online openen.
In sommige gevallen kunt u uw geld voor een langere periode vastzetten op zo’n rekening. Dat heeft als voordeel dat de rente hoger is, omdat de bank voor langere tijd verzekerd is van u als klant. Nadeel hiervan is dat u in de tussentijd niet zomaar bij uw geld kunt. In de meeste gevallen dient u uw spaargeld namelijk voor een periode van 5, 10 of soms zelfs 20 jaar vast te zetten. Dat heet een spaardeposito.

Spaarrekeningen vergelijken: wel of geen deposito

Het klinkt erg aanlokkelijk: uw geld voor langere tijd vastzetten met de zekerheid van een vastgestelde rente. Dat is namelijk wat een spaardeposito u garandeert. In de regel ligt de rente bij een spaardeposito hoger dan bij gewone spaarrekeningen. Bankrekeningopenen.nl raadt echter af om op dit moment te kiezen voor een deposito met een looptijd langer dan 5 jaar.
Omdat de rentes momenteel historisch laag zijn, is het zeer aannemelijk dat deze in de nabije toekomst weer zullen gaan stijgen. Als u nu kiest voor een deposito met een rente van 1,2 procent en een looptijd van 5 jaar, is de kans aanwezig dat de gewone spaarrentestand binnen 3 jaar alweer hoger is dan 1,2 procent. Over de gehele periode loopt u dan mogelijk geld mis. Slim vergelijken en inschatten is dus van groot belang.

Slim spaarrekeningen vergelijken

Wat u het beste kunt doen met uw spaargeld, is van een aantal factoren afhankelijk. Op Bankrekeningopenen.nl vindt u een uitgebreide lijst – met uitleg – van tips en trucs die kunt toepassen om op de beste manier spaarrekeningen met elkaar te vergelijken. Wij zijn 100% onafhankelijk en laten u graag kennismaken met de mogelijkheden op de financiële markt.