Banken Vergelijken

Banken vergelijken

U bent van plan een (bankrekening) te openen, maar weet niet waar u moet beginnen. Dat is niet zo vreemd, want het aantal banken waar u terechtkunt is de laatste decennia fors toegenomen. Hoe weet u nou zeker dat u de beste keuze maakt? Dat u de bank kiest die preciest past bij uw wensen en eisen? Een goed begin is banken vergelijken, door middel van de uitgebreide informatie op Bankrekeningopenen.nl.
Er zijn immers tal van zaken waar u op kunt selecteren. De vraag is echter: wat is voor u het belangrijkste? Aan welke voorwaarden moeten de banken die u gaat vergelijken sowieso voldoen? Wanneer u privé een rekening opent, stelt u waarschijnlijk andere eisen dan bij een zakelijke rekening. Met onze tips en vingerwijzingen bent u in staat een afgewogen keuze te maken.

Betaalrekening van diverse banken vergelijken

Het eerste waar u waarschijnlijk naar zal kijken, is de betaalrekening. Dat is immers de rekening waar u het meeste gebruik van maakt. Allereerst is het kostenplaatje van belang: wat rekent de bank voor het gebruik van een betaalrekening? Daarbij zijn ook zaken als het aantal betaalpassen, een mobiel bankieren-functie en het wel of niet kunnen aanvragen van een creditcard van belang.
Er bestaan aanzienlijke verschillen tussen diverse banken, dus vergelijken loont. Zo rekent de ene bank een klein bedrag per x-aantal transacties, terwijl dat bij de ander inbegrepen is in de vaste prijs per jaar. Meestal gebeurt dat echter alleen bij zakelijke rekeningen. Bij een ‘gewone’ betaalrekening hoeft u in de meeste gevallen niks extra’s te betalen voor een overschrijving.

Banken vergelijken zakelijk

Heeft u een eigen onderneming, of bent u van plan een eigen zaak te starten? Dan is het eveneens waardevol om banken met elkaar te vergelijken. Voor het openen van een zakelijke rekening is het misschien nóg wel belangrijker om de voors en tegens naast elkaar te leggen. Dat komt omdat de kosten vaak hoger liggen dan bij een gewone privérekening.
Niet alleen de vaste kosten (bijvoorbeeld per jaar) zijn hoger, maar met name de variabele kosten voor het openen van een zakelijke account kunnen flink oplopen. Dat is bij de meeste banken namelijk afhankelijk van het aantal transacties dat u uitvoert. Vindt er veel inkoop plaats en schrijft u veel facturen uit, dan kan dat dus flink in de papieren lopen.

Bij welke bank de hoogste spaarrente?

Banken vergelijken doet u onder meer omdat u wilt dat u geld veilig is. Daarnaast wilt u niet dat uw geld minder waard wordt. U kunt u biljetten thuis verstoppen, maar door inflatie zal datzelfde briefje van 50 euro over 20 jaar waarschijnlijk een andere absolute waarde kennen. Door uw geld op een spaarrekening te zetten, kunt u dat voorkomen.
Alhoewel de rentestand momenteel laag is, ontvangt u namelijk ieder jaar een uitkering over uw spaargeld. Dat is gebonden aan een bepaald percentage. Hoe meer geld u op uw spaarrekening heeft staan, hoe hoger dat bedrag uiteindelijk zal zijn. Banken vergelijken op het gebied van spaarrente kan u dus aan het eind van de rit veel geld schelen/opleveren.

Banken vergelijken op gebied van duurzaamheid

Naast het financiële aspect – zonder twijfel de belangrijkste reden om banken goed met elkaar te vergelijken – hebben veel mensen nog andere redenen om goed te vergelijken. Duurzaamheid is de laatste jaren een heet hangijzer geworden. Het is dan ook prettig om te weten dat sommige banken flink investeren in sociale projecten, milieu en dierenwelzijn.
Ook het tegenovergesteld kan het geval zijn. Wanneer u banken gaat vergelijken, zult u zien dat sommigen juist investeren in bedrijven die zich bezighouden met de productie van wapens. Hetzelfde geldt voor de mijnbouw en/of de olie- en gasindustrie. Door goede informatie in te winnen, kunt u ook op dit gebied een weloverwogen besluit nemen.